Bestaande Situatie

Nieuwe Situatie

Verlies 1,000m2

Restant speelruimte

CONCLUSIE VREDENOORD

In een buurt met veel ouders en kinderen is het noodzakelijk om de buurt af te stemmen op het kind. De Vredenoord buurt is sinds 1980 opgebouwd als een kindvriendelijke wijk met faciliteiten als basisschool en speelterrein. De helft van de speelfaciliteiten, t.w.1,000m2 zal verdwijnen.

Middelbare scholen worden aan de rand van een wijk gebouwd, basisscholen die een buurt bedienen passen goed op een woonerf/plein in een buurt.

Jonge kinderen kunnen niet goed mixen met 400-500 jongeren tussen 12-16 jaar waarvan 81% uit een andere wijk komt. Buurtvoorzieningen worden met de komst van de nieuwe school ingeleverd en de veiligheid in de buurt zal verder afnemen. Indien we 400-500 mensen erbij krijgen waarvan 81% uit een andere wijk komt dus zich voortbewegen zonder toezicht van een ouder, hoe kunnen we dan concluderen dat veiligheid van de leerlingen en bewoners gaat verbeteren?

Rotterdam kan een keuze maken om een buurtinterventie met de bewoners op te zetten en er een leuke buurt van te maken of kiezen voor het gemak van de wethouder en de buurt afschrijven. De mensen die iets van een buurt kunnen maken worden door de keuze van de wethouder verjaagd en de mond gesnoerd. Zijn keuze was definitief bepaald binnen 2 maanden tijd (12 feb tot 16 april) en hij weigert om vervolgens een impactstudie te doen ondanks dat alle problemen aan hem bekend zijn gemaakt. De belofte maakt schuld refereert naar zijn belofte aan het Melanchton College/CVO directeur om geen vertraging op te lopen indien ze akkoord gaan om van het Assendelftplein af te zien als bouwheer, annex 49, annex 50. Het was niet zijn belofte aan de Rotterdammer om te kiezen wat goed is voor alle partijen.

Kralingen West wordt gezien als bakfietswijk en wil midden en hoge inkomens aantrekken. Blijkbaar is Vredenoord binnen de wijk Kralingen West het achtergestelde kind.

In onze opinie is de locatie op Vondelweg van de drie locaties die de wethouder serieus heeft overwogen, de meest geschikte. Er is geen impact op de buurt, omdat bewoners al gewend waren aan een middelbare school met 700 leerlingen en er zijn mogelijkheden om extra parkeerplaatsen te maken voor de omliggende woningen, wanneer de nieuwe school wordt gebouwd. Jongeren kunnen tevens via Metro Oostplein hiernaar toe lopen in plaats van de Gerdesiaweg. Metrostation Gerdesiaweg heeft namelijk al te kampen met hangjongeren en het metrostation ligt in een woonwijk. Extra verkeer hier versterkt de problemen voor de bewoners op de Gerdesiaweg. Tevens is ook sinds november 2015 de locatie Bosdreef van het Wellantcollege vrijgekomen.

Kortom er bestaan genoeg alternatieven voor het Melanchthon College. Wat wij in ieder geval concluderen dat van alle mogelijkheden, Vredenoord de minst geschikte keuze is.


Bezoek ons op:
www.vredenoordbuurt.nl
www.vredenoordplein.nl
Facebook: vredenoordtuinen
Twitter: @Vredenoord1
Email: actievredenoord@hotmail.com©2015 Vredenoord